Het gevecht om de webcam

Webcam EyeHackers doen niets liever dan ‘s ochtends jou begluren als je in een badjas je e-mail checkt. Zachtjes lachen ze om je ontplofte kapsel. Zodra je naar de keuken sloft om koffie te zetten, zoomen ze in op je boekenkast. Heb je die Houellebecq echt gelezen of staat hij er alleen om het bezoek te imponeren? En die vaas, is dat een cadeau van je schoonmoeder of heb je echt geen smaak? En ondertussen nemen die hackers alles op. Als jij slaapt verwerken ze het materiaal tot een gecondenseerde opeenstapeling van gênante momenten. Mocht je ooit nog wat bereiken in dit leven, dan staan ze ineens op je stoep om je af te persen en uit te melken.

Lapmiddel

Maar gelukkig heeft Justitie ze door. En wat blijkt? We kunnen onze firewall het beste updaten met een klein stukje beproefde analoge technologie. Ongeveer een centimeter of twee en de hackers hebben het nakijken. En zo plakken we samen een nieuw internet aan elkaar.

Filmpje van Michiel Peereboom en Felix Klaar voor De Social Club van BNN

    Ik werk als creatieve professional. Ik ben tekstschrijver en ik maak video’s. Daarnaast ontwikkel ik concepten voor campagnes of evenementen. Ook begeleid ik rollenspellen en brainstormsessies. Benieuwd of we samen kunnen werken? Laten we een kop koffie gaan drinken (met taart!) en dan komen we er vast wel achter.

    Tagged as: , , , , ,

    Categorized in: Blog