Vriendendienstensector

Heb jij nog iets aan deze spreadsheet?

Wat is het precies?

Het is een Excel bestand met hele bijzondere formules. Hij maakt gebruik van functies, waarvan bijna niemand het bestaan kent. Kijk, als je hier een getal invult, dan geven al die vakjes een waarde. Het werkt altijd. Behalve als je 0.27 invult, dan komt er bij C2 hekje value uitroepteken uit.

Hmm. Ik denk dat ik er wel wat mee kan. Wat wil je er voor terug?

Daar kan ik heel kort over zijn: een muur vol met gekleurde post-its. Beschreven met een middel-dikke zwarte stift. De post-its zijn zo gerangschikt dat het lijkt alsof ze met elkaar te maken hebben. Wellicht passen ze ook binnen één categorie of duiden ze een oplossingsrichting aan. Ergens hangt een grafiek, het liefste met een stijgende lijn. Als dat niet kan; een puntenwolk met een regressielijn die een correlatie doet vermoeden.

post its
Prima, maar dan krijg je er wel een mok bij met “Creativity is the mother of all fuck-ups”.

Comic sans?

Nee, Helvetica Neue.

Prachtig, de overdracht doen we in mijn boothuis! Ik bel direct mijn vrouw om een cateraar te faxen. Creoolse fusion amuses, een kaasplankje, Gojibessen shakes; de hele rataplan. Jij nodigt een vakgroep van de TU Delft uit, ik een capabele ad-interim adjunct financial audit marketeer. Dit is win-win op zijn best!

Loek, ik denk dat dit het begin is van een hele mooie vriendschap!

    Ik werk als creatieve professional. Ik ben tekstschrijver en ik maak video’s. Daarnaast ontwikkel ik concepten voor campagnes of evenementen. Ook begeleid ik rollenspellen en brainstormsessies. Benieuwd of we samen kunnen werken? Laten we een kop koffie gaan drinken (met taart!) en dan komen we er vast wel achter.

    Tagged as: ,

    Categorized in: Blog